5 Mart 2024

Japonya'nın Chubu Üniversitesi Uluslarilişkiler Fakültesi Öğretim Üyesi Türkolog Prof. Dr. Noriko Nakayama ve Anabilim Dalımız Öğretim Üyesi Japonolog Prof. Dr. Tolga Özşen "Japon Türkolog ve Türk Japonolog Gözünden 20. Yüzyılda Türk ve Japon Toplumlarında Değişim" başlığı altında Türk ve Japon toplumlarının son yüzyılda yaşadığı değişimi ele alacaktır.

Bu panelde, Türk ve Japon toplumlarının son yüzyılda yaşadıkları sosyokültürel ve sosyoekonomik değişimin toplumsal ve kültürel arka planı Japon bir Türkolog ve Türk bir Japonolog gözüyle tartışmaya açılacak; bu yolla iki toplumun birbirini anlamasına zemin oluşturulacak bir kavramsal zemin oluşturulmaya çalışılacaktır. Türk ve Japon toplumlarının son yüzyılda yaşadıkları modernleşme ve çağdaşlaşma deneyimleri, merkez-çevre ilişkisi, kırsal sürdürülebilirlik, aile, kadın ve toplumsal normlar çerçevesinde tartışılacak ve çözümlenecektir. Bu yolla, iki toplum arasındaki ilişkinin daha derinlemesine anlaşılması için bir katkı sağlanmış olacaktır. Prof. Dr. Noriko Nakayama (Chubu Ü.) Türk toplumunu, Prof. Dr. Tolga Özşen (ÇOMÜ) ise Japon toplumunu ele alacak, “dışarıdan” bir gözle iki toplum üzerine tartışmalar yapılacaktır.