Ankara Japonca Sunum Yarışması 2021

"Ankara Japonca Konuşma Yarışması" yerine detayları aşağıda belirtilen "Ankara Japonca Sunum Yarışması 2021" düzenlenecek

Geleneksel  "Ankara Japonca Konuşma Yarışması"  pandemi sürecinde  "Ankara Japonca Sunum Yarışması 2021" olarak devam etmektedir. 2021 yılı için  "Ankara Japonca Sunum Yarışması 2021"na ilişkin bilgilere Japonya Büyükeçiliği sayfasından erişilebilir.

Ankara Japonca Sunum Yarışması 2021 Katılım Rehberine (PDF) buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışma hakkında özet bilgi aşağıdaki şekildedir.

1. Tarih
12 Aralık 2021 (Pazar) Öğlen
 (Yarışmanın başlama ve bitiş saatleri daha sonra duyurulacaktır.)

2. Katılım Yöntemi
Bu yarışma bir video konferans sistemi olan “Zoom" üzerinden düzenlenecektir.
(Japonya Büyükelçiliği'ne ait Facebook sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanması planlanmaktadır.)
Sunum programları (PowerPoint, Keynote vb.) kullanılacaktır.

3. Katılım Şartları
Katılımcının aşağıdaki şartların tamamını sağlaması gerekmektedir.
(1)  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; Türkiye’de ikamet ediyor olmak ve 15 yaşını doldurmuş olmak. (Liselerde eğitim gören 15 yaşının içinde olanlar da katılabilir.)
(2)  Ana dili Japonca olanlar başvuramaz.
(3)  Bugüne kadar görevi gereği veya günlük yaşamda iletişim dili olarak çoğunlukla Japonca kullananlar başvuramaz.
(4)  Japonya'da toplam 3 aydan fazla bulunmamış olmak.
(5)  Daha önce Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen Japonca Konuşma/Sunum Yarışmalarında birincilik ödülü almamış olmak.
(6) Kamera ve mikrofonu bulunan bir bilgisayar temin edebilmek; sunum programı ve Zoom kullanabilmek; yeterli çevrim hızına sahip internet bağlantısına sahip olmak.

• Öğrenci olmayanlar da katılabilir. Toplumun her kesiminden katılım teşvik edilmektedir.