Rakugo ve Korku Paneli gerçekleştirildi

Anabilim Dalı 100. Etkinlikleri serisinin 4. ve 5. etkinlikleri 30 Nisan'da gerçekleşti.

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. Yılı münasebetiyle anabilim dalımız tarafından düzenlenen ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı 100. Yıl Etkinlikleri serisinin 4. ve 5.si 30 Nisan’da Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Oditoryumunda gerçekleştirildi.

Açılış töreninde organizasyon komitesi adına söz alan Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik etkinliklerin içeriğinden bahsederek sanat ve sinema bağlamında Türk-Japon ilişkilerine sunduğumuz katkıya vurgu yaparken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise anabilim dalı ve fakülte olarak Türk-Japon ilişkilerinin gelişmesine yönelik bütüncül bağlamdaki katkıya burguda bulundu.

Açılış konuşmalarından sonra, Japonya’dan bu özel gün için gelen Rakugo (geleneksel Japon hikayesi anlatıcılığı) sanatçısı Kimochi, Shinigami (ölüm tanrısı) hikayesiyle Rakugo performansı sergiledi. Performans ardından, İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hülya ÖNAL, Dekan yardımcısı Doç. Dr. Tuğba ELMACI, Sofya Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Japolonog Prof. Dr. Gergana PETKOVA, Japonya Araştırmaları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vyara NIKOLOVA ve aynı bölüm öğretim üyesi Dr. Lyudmila KIRILOVA Türk ve Japon sinemasında ve edebiyatında korku öğesinin nasıl ele alındığına dair sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlar sonrasında soru-cevap ve plaket takdimiyle etkinlik sona erdi.

Bu çerçevede Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı olarak, 100. Yıl etkinliklerimizin ana sponsorları Aisin Otomotiv (altın), HIS Türkiye (bronz) ve Panasonic Electric Works Türkiye’ye (bronz) aralıksız destekleri için şükranlarımızı sunarız.