100. Yıl Etkinlikleri kapsamında ilk panelimizi gerçekleştirdik.

"Japon Türkolog ve Türk Japonolog Gözünden 20. Yüzyılda Türk ve Japon Toplumlarında Değişim" konulu panel gerçekleştirildi.

Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü kapsamında hazırladığımız ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı 100. Yıl Etkinliklerinin birincisi ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde ilk olarak Chubu Üniversitesi Öğretim Üyesi Türkolog Prof. Dr. Noriko Nakayama söz aldı ve Türk toplumundaki aile ve kadın-erkek ilişkilerine "kıskançlık" olgusu üzerinden farklı bir pencere açtı. Ardından konuşan Prof. Dr. Tolga Özşen ise Japon modernleşmesi sürecindeki madalyonun diğer yüzü olan Japon kırsalına kısaca değindi.

Sponsorlarımız Aisin Otomotiv (Altın), Panasonic Electric Works Türkiye (Bronz) ve HIS Türkiye (Bronz) destekleriyle gerçekleştirmekte olduğumuz etkinlik serimize gelecek hafta 14 ve 15 Mart günlerinde üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru ve Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik'in yanı sıra Japonya, ABD ve Polonya'dan gelecek 9 Japonya uzmanı ile "Anime, Manga ve Popüler Kültür" ve "Japonya'da edebiyat ve popüler kültür" temalı panellerle devam edeceğiz.