Rakugo Gösterisi ve Türk-Japon Sinemasında Korku Paneli

Türk Japon Diplomatik İlişkilerinin 100. Yıl dönümü münasebetiyle Mart ayından bu yana sürdürdüğümüz ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı 100. Yıl Etkinlikleri serisinin 4. ve 5. etkinlikleri 30 Nisan’da Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

İlk olarak, Japonya’dan bu program için özel olarak davet ettiğimiz geleneksel hikaye anlatıcısı (Rakugo-ka) Kimochi, geleneksel Japon sahne sanatlarından olan hikaye anlatıcılığı performansını İngilizce gerçekleştirecektir. Ardından ise, “Türk ve Japon Sinemasında Korku” başlığıyla uluslararası katılımlı panel düzenlenecektir. Bu panelde etkinlik paydaşımız İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğba Elmacı Türk kültürü ve sinemasında korku temasını ele alırken, (anabilim dalımızın uzun yıllardır dış paydaşlarından olan) Sofya Üniversitesi Japonoloji Bölümünden üç Japonolog misafirimiz ise Japon kültür, edebiyat ve sinemasında mistizm ve korku öğelerini işleyecekler.

Bu vesileyle, panelin olgunlaşmasındaki değerli fikirleri ve panele katkıları için Hülya Önal hocamıza ve Tuğba Elmacı hocamıza; kurumsal paydaşlıkları için İletişim Fakültesi Dekanlığına; hazırlık ve organizasyon sürecini yürüten diğer ortağımız Türk Japon Dostluk Kulübüne; posterlerin tasarımı için İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru hocamıza teşekkürlerimizi borç bilirim.

Ayrıca, Tüm bu etkinliklerimizin gerçekleşmesinde emeği geçen sponsorlarımız Aisin Otomotiv (Altın), HIS Türkiye (Bronz) ve Panasonic Electric Works Türkiye'ye (Bronz) şükranlarımızı sunarız.

Türk Japon ilişkilerine ve üniversitemizin kurumsal kimliğine uluslararası boyutta nitelikli katkı sunmak için bundan sonra da anabilim dalı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Son olarak, 100. Yıl etkinliklerimizin büyük kapanış (grand finale) etkinliği ise 13 Mayıs’ta gerçekleştirilecektir. Büyük kapanış programına ilişkin detaylar web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.