Japonca Mezunları Anlatıyor IV etkinliği

İki mezunumuzun yüz yüze oturumla katıldıkları "ÇOMÜ Japonca Mezunları Anlatıyor" kariyer panelleri serisinin dördüncüsü 20 Aralık 2023 Salı günü Japon Kültür Odasında gerçekleştirildi.

Anabilim Dalımız tarafından düzenlenen ve öğrencilerimizle mezunlarımızı bir araya getirerek, öğrencilerimizin vizyonlarını geleceğe yönelik genişletmeyi amaçlayan kariyer panelleri serisi "ÇOMÜ Japonca Mezunları Anlatıyor" dördüncü kez gerçekleştirildi. 2003 mezunu Güneş Eroğlu ve 2010 mezunu Ümmühan Günaydın yüz yüze katılım sağlayarak, öğrencilerle Turizm sektörü, Profesyonel Turist Rehberliği mesleği hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Profesyonel Turist Rehberliği mesleğinin sahip olduğu koşullar, mesleğe girişte beklenen niteliklerle ilgili bilgiler veren Eroğlu ve Günaydın, turizm sektörünü ve profesyonel rehberliğin sürekli çalışmayı ve kendini geliştirmeyi gerektiren bir meslek olduğunu vurguladı. Öğrencilere, özellikle lisans döneminin donanım kazanma açısından iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen mezun konuklarımız, alan bilgisinin yanında kültürlerarası iletişim, insan ilişkileri gibi açılardan da donanım kazanılmasının faydalarından bahsetti. Panel sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan konuklarımıza, Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.