Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programına yönelik hazırlık çalışmaları

Uluslararası ortak yüksek lisans programı açmaya yönelik ön çalışmalar devam ediyor.

Sofia University St. Kliment Ohridski yürütücüğünde süren ve ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programının da dahil olduğu Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) “East West Dialogue Intercultural Communication: Eurasian Axis – Joint MA Degree design project" kapsamında 25-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde yapılan toplantıya anabilim dalımızı temsilen Doç. Dr. Tolga Özşen katıldı. 2023 yılı içinde başvurulması planlanan Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) proje başvurusu hazırlıkları için ilk yüz yüze görüşmeye Sofia University StKliment Ohridski, Al-Farabi Kazak National University, University of Ludwigshafen on the Rhine Japonoloji Bölümlerinden temsilciler hazır bulundu. Toplantı serilerinde, Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı proje başvurusunun ana başlıkları gözden geçirildi ve önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası belirlendi.