Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Japon Dili Eğitimi

26. Matsushita Konosuke Anı Vakfı Araştırma Seyahati Gerçekleştirildi.

Anabilim Dalı heyetimiz Matsushita Anı Vakfı 26. Japonya Araştırma Seyahati kapsamında 17 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında çeşitli etkinlikler için Japonya'daydı.

 

Bu yıl 26.sını düzenlenen “Matsushita Konosuke Anı Vakfı Japon Dili ve Kültürü Araştırma SeyahatiAnabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga ÖZŞEN liderliğinde 17 Haziran-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Seyahat kapsamında Osaka, Nagoya, Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Nara, Hiroshima, Kumamoto ve Fukuoka illerinde çeşitli ziyaret, toplantı ve çalıştaylar gerçekleştirildi.

Bu çerçevede;

Chubu Üniversitesi (Nagoya) ile 20-21 Haziran tarihlerinde 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk-Japon Toplumu Konferansına katılan öğrencilerimiz, aynı üniversite öğretim üyesi Türkolog Prof. Nakayama’nın seminer grubuyla ortak söyleşi gerçekleştirdi.

Uzun yıllardır akademik işbirliği anlaşmamız bulunan Kanazawa Üniversitesine 24-25 Haziran’da ziyaret gerçekleştiren heyetimiz Türk-Japon Öğrenci Çalıştayı kapsamındaki etkinliklere katıldı. Yine, Kanazawa kentinin tarihi mekanlarına da ziyaretlerde bulunuldu.

Heyetimizin bir diğer resmi ziyareti ise 2-3 Haziran’da anlaşmalı üniversitelerimizden Kumamoto Üniversitesine oldu. Kumamoto Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Öğrenci Çalıştayına katılan öğrencilerimiz Türk toplumu ile ilgili sunumlar gerçekleştirirken, Japon öğrenciler ise Japon toplumu ve kültürüne dair sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ziyaretlerin Nagoya ayağında Türkiye Cumhuriyeti Nagoya Başkonsolosu Sayın Damla Gümüşkaya tarafından konutta kabul edilen öğrencilerimiz Türkiye-Japonya ilişkilerine dair Sayın Başkonsolos ile fikir alışverişinde bulunma fırsatını da yakaladılar.

Heyetimiz Hiroshima’da 1998 yılından bu yana üniversitemize Japon takvimlerini yollayan “Hiroshima-Çanakkale Dostluk Topluluğu” tarafından 100. Yıl etkinlikleri kapsamında heyetimiz onuruna verilen yemeğe katılarak farklı meslek ve yaş gruplarından Japonlarla iletişim kurma fırsatını yakaladılar.

Araştırma heyetimiz seyahatin Osaka ayağında Matsushita Konosuke Anı Vakfı Başkanı Sn. Matsushita’nın davet ve teşrifleriyle Osaka’da düzenlenen toplantıya katıldılar ve Japonya’ya dair Sayın Matsushita ile görüş alışverişinde bulundular.

Araştırma seyahati boyunca resmi ziyaretler ve akademik faaliyetler dışında Kyoto, Nara, Tokyo başta olmak üzere Japonya’nın 9 kentinde tarihi ve kültürel mekanları da ziyaret eden öğrenci heyetimiz 5 Temmuz günü yurda dönüş yaparak seyahati sonlandırdı.